Het verhaal van Ellen

Ellen geeft al meer dan 6 1/2 maand borstvoeding en geniet ervan met volle teugen!
De baby op de foto is niet de baby van Ellen

  "Graag wilde ik jullie even laten weten dat ik al 6.5 maand met veel plezier borstvoeding geef aan onze dochter. Na bij jullie de voorlichting te hebben gevolgd,  een paar keer het café op dinsdag te zijn binnengelopen en meerdere flesjes Lansinoh te hebben gekocht bij jullie, gaat het (nog steeds) heel erg goed met borstvoeden. Ik heb op af en toe hier een daar een klein knobbeltje of een beetje stuwing, geen enkele klachten gehad tot nu toe!  Ergens bij 3 -4 maanden kwam een soort omslagpunt waarop ik intens ben gaan genieten van het voeden.  Zeker nu ons meisje ouder wordt vind ik het zo bijzonder. Ook hebben we ervoor gekozen om 6 maanden (op een paar kleine wenhapjes na) uitsluitend borstvoeding te geven. Een steeds bij wisselingen in haar ritme heb ik erop vertrouwd dat de natuur zijn weg vindt. Ik heb goed gegeten (met als resultaat dat ik nog geen gram af ben gevallen sinds 2 weken na de bevalling.... intensiever sporten volgt pas als ik weer volle nachten kan slapen), en ik beoefen alleen milde sporten zoals wandelen - uur per dag-,  en af en toe zwemmen en wat lichte fitness oefeningen in huis. Ik slaap verder altijd bewust op zij of rug  (nooit buik) en draag 9 op de 10 keer voedingskleding. Altijd ruimzittende voeding bh's.

Ik geef nog steeds elke nacht een voeding. Om de boel op stoom te houden hè. .... dat heb ik goed in mijn oren geknoopt! Ik heb het er graag voor over. Daarnaar ben ik met plezier weer drie dagen per week aan het werk als psycholoog en gaat Lauren eenmaal per week naar de kinderopvang. De rest vangen we op met man en schoonmoeder. 

Onze dochter is tot nu toe en kerngezonde baby met tot nu toe slechts eenmaal een dag een beetje verhoging te hebben gehad. Vaste voeding loopt goed: ze lijkt alles te lusten en heeft er volop interesse in.  Ook ik ben gedurende de hele zwangerschap en haar eerste half jaar niet ziek geweest. Nu lig ik met een milde griep thuis (en heb dus even tijd om jullie te mailen). De Lansinoh maat L bleek uiteindelijk de perfecte zet en daar drinkt ze nog steeds uit. 

Mijn plan vanaf nu is om op het gemak de vaste voeding uit te breiden totdat ze genoeg in haar buikje heeft om de melk als vanzelf af te gaan bouwen. Komt dit moment niet dan zal de 9 maanden grens vanzelf in zicht komen en zal ik op het werk het kolven moeten gaan afbouwen. Tegen die tijd zal ze vast al meer water en thee etc gaan drinken. Er zullen tegen die tijd vast wat mindere nachten gaan komen voor haar als de nachtvoeding wordt afgebouwd,  maar wie weet heeft ze er voor die tijd zelf al geen zin meer in. 

Misschien veel te veel informatie,  maar ik wilde het graag met jullie delen. Ik merk namelijk dat - naarmate ik langer voed- mensen er toch meestal ' iets van vinden '. Hoe vaak ik al 'joh je mag best stoppen hoor' heb gehoord van collega's en zojuist nog op het consultatiebureau! En omdat inmiddels vrijwel iedereen minder lang heeft gevoed krijg ik meestal een verdedigend aangestuurd waarom het bij de ander niet is gelukt en waarom ik toch eigenlijk ook best zou mogen stoppen 'want dat hadden zij al veel eerder moeten doen achteraf'.

Laat staan dat ik er even zo trots over kan vertellen als nu! Bij deze dus!

toevoeging:

'Ik heb heel veel steun aan mijn man die de borstvoeding aanmoedigt en andere zaken uit handen neemt zodat ik me daarop kan concentreren' 

en

'Ik vind het heel fijn vind dat ik bij jullie "zo naar binnen kon lopen" tijdens de mama café's.' Echt heel fijn is dat in een tijd waarin je voor de rest toch veel van internet haalt (afstandelijk!) en ouders verder weg wonen."