EmailTwitterFacebookLinkedIn

Monique

  Mijn naam is Monique Commu, ik werk als lactatiekundige IBCLC in de tweede lijn; namelijk het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein, sinds 2019. Ik ben mijn loopbaan begonnen als verloskundige, in 2003, eerst een aantal jaren in de eerstelijn, daarna in de tweedelijn. Een prachtig beroep, wat ik met veel plezier en passie heb uitgeoefend.

  Het beroep van lactatiekundige kwam op mijn weg door Mirjam Zwaal, we zijn al decennialang vriendinnen. Wij zijn samen gestart met de opleiding tot verloskundige, en na een aantal jaren gewerkt te hebben volgde zij de opleiding tot lactatiekundige. Mirjam was zo enthousiast over haar nieuwe beroep dat dat aanstekelijk werkte voor mij, en ik ben me gaan verdiepen in de opleiding. Ik heb een aantal dagen meegelopen in de lactatiekundige praktijk om nog meer feeling te krijgen met het werk, en toen gestart met de opleiding, en eind 2018 ontving ik mijn diploma: lactatiekundige IBCLC. Ik kon vrij snel starten als lactatiekundige in het ziekenhuis waar ik al werkzaam was. Ik heb een periode beide beroepen gecombineerd, maar sinds 2020 werk ik volledig als lactatiekundige, tegenwoordig gecombineerd met een nieuwe functie als coördinator deskundigheidsbevordering geboortezorg.
Daarnaast neem ik ook een stuk prenatale zorg op me, op de poli geboortezorg, en verzorg ik de maandelijkse webinar om aanstaande ouders voor te bereiden op hun borstvoedingsperiode.
Tot slot houd ik me bezig met het scholen van collega’s en studenten en beleidsvraagstukken.

  Meer weten over mijn werk in het ziekenhuis? Kijk dan hier.

  Sinds 2021 ben ik lid van de VSBB, ik vind het belangrijk om aangesloten te zijn bij een beroepsvereniging, ik vind het fijn dat er veel scholingen worden aangeboden, die ik regelmatig volg, om zo mijn kennis up to date te houden.

  Persoonlijke noot: ik ben ook moeder van drie prachtige kinderen, en heb ook zelf ervaring met het geven van borstvoeding en het kolven tijdens een drukke baan.