All-in-consult

Als je het beste voor jezelf en je kindje wilt.


Is borstvoeding pijnlijk? Heb je problemen met het aanleggen van je baby? Heb je teveel of juist te weinig melk? Een lactatiekundige is speciaal opgeleid om moeders die borstvoeding (willen) geven te begeleiden.

Wat houdt een All-in-consult in?

We nemen tijd om naar je te luisteren. We stellen je een paar vragen over je zwangerschap, de bevalling, de kraamperiode en over de borstvoeding. We bewonderen je baby en observeren hoe je borstvoeding geeft.

Op basis daarvan krijg je een deskundig  en persoonlijk advies. En het is ook fijn om bevestiging te krijgen als het wél goed gaat. Onthoud: Jij hebt de regie! We zijn graag realistisch, borstvoeding moet haalbaar zijn. Beide partijen moeten ervan genieten.

We helpen je om er het maximale uit te halen. Ook als je besluit te stoppen met borstvoeding, helpen we je.

Dit mag je van ons verwachten

Naast een uitgebreid bezoek thuis maken we een verslag met daarin de afspraken en jouw persoonlijke plan. Het verslag ontvang je meestal binnen 24 uur per e-mail. In de week na het consult kun je nog twee keer contact opnemen. We zijn een opleidingspraktijk, dat betekent dat er een stagiaire mee kan komen.

Kosten

Een All-in-consult kost € 130,-. We bieden ook een basisconsult aan: een goedkoper, compact consult zonder verslag of nazorg. Perfect voor de smalle beurs of bij een zorgverzekering die niet of weinig vergoedt. 


Basisconsult

Adequate hulp voor een scherpe prijs


Bij een basisconsult krijg je precies wat je nodig hebt: professionele zorg rondom de borstvoeding zonder toeters en bellen. De lactatiekundige komt bij je langs om met je mee te kijken bij een voeding, je tips en trucs te geven, en de ondersteuning/bevestiging te geven die je nodig hebt.

Dit mag je van ons verwachten

Een basisconsult is een compact consult waarbij je hulp krijgt met de kwaliteit die je van Borstvoeding & meer kunt verwachten. Professioneel, betrokken, en jij hebt de regie. We zijn een opleidingspraktijk, dat betekent dat er een stagiaire mee kan komen.

Als je graag een verslag wilt waarin je alles nog eens rustig kunt nalezen, of als je na het consult nog vragen wilt kunnen stellen, raden we je een all-in-consult aan.

Kosten

Een basisconsult kost € 90,-.
Let op: sommige zorgverzekeraars vergoeden alleen lactatiekundige hulp door een Lactatiekundige IBCLC. Check hier wat jouw verzekering vergoedt.


Zwangerschapsconsult

Een persoonlijke cursus borstvoeding


Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Met vragen over borstvoeding kun je - al tijdens je zwangerschap - terecht bij een lactatiekundige. De meeste vragen komen aan bod bij onze Masterclass. Heb je persoonlijke vragen of negatieve ervaringen met borstvoeding? Kies dan voor een persoonlijk consult. Wij komen langs op een plek - en een tijd - die jou het beste uitkomt. We zijn een opleidingspraktijk, dat betekent dat er een stagiaire mee kan komen.

Je kunt o.a. bij ons terecht als:

  • Je een borstoperatie hebt gehad
  • Je een borstverkleining of -vergroting hebt gehad
  • Je een ziekte of handicap hebt
  • Je een kindje met een handicap verwacht
  • Je een tweeling verwacht

We gaan in op de aandachtspunten waar jij behoefte aan hebt. We maken een haalbaar plan voor de borstvoeding, in goed overleg met jou en je partner.

Kosten

Plan dit consult in als  All-in-consult; dan krijg je een consult in je zwangerschap met uitgebreid verslag per mail en twee contactmomenten in je kraamweek. Dit consult kost €130,-.


Draagconsult

Een draagdoek is eeuwenoud maatwerk


Draagdoeken worden al eeuwenlang in veel culturen gebruikt. Ook in Nederland is het gebruik de laatste jaren enorm toegenomen.

Dit mag je van ons verwachten

We maken je wegwijs in de wereld van het ergonomisch dragen en we laten je kennismaken met verschillende doeken en dragers: een geweven doek, een tricot rekbare doek of een Mei Tai. We bespreken wat het beste bij jou en je kindje past en je ervaart hoe het voelt en wat de voordelen zijn. 

Als je al een keuze voor een doek gemaakt hebt, helpen we je met het knopen van de doek op je buik, je heup of je rug; net wat jij het fijnst vindt. Er zijn veel verschillende knopen, reken erop dat je één uur nodig hebt om één knoop goed onder de knie te krijgen. Houd daar dus rekening mee als je het consult inboekt.

Tijdens het consult oefenen we met een draagpop. Deze pop weegt 3.500 gram en is speciaal gemaakt voor het oefenen met draagdoeken. Door eerst met de pop te oefenen kun je je volledig concentreren op de techniek en hoef je je geen zorgen te maken over je kindje. Aan het einde van het consult mag je natuurlijk je eigen kindje in de doek dragen. 

Tip: kom samen met iemand die voor je kindje zorgt terwijl jij oefent met de pop!

Kosten

Draagconsulten hebben een vaste uurprijs, er kan per half uur extra tijd worden ingekocht. De uurprijs bedraagt €75,-.