EmailTwitterFacebookLinkedIn

Heb je een huisconsult nodig? Dan kun je dit zelf inboeken via deze website. 

Wil je een consult en zie je geen plek? Stuur een bel me terug formulier in!

All-in-consult
Basisconsult

Kolfconsult
Draagconsult
Zwangerschapsconsult
Basisconsult door de borstvoedingscoach

All-in-consult

Als je het beste voor jezelf en je kindje wilt.

 

Heb je pijn of problemen bij het voeden? Heb je problemen met het aanleggen van je baby? Heb je teveel of juist te weinig melk?
Een lactatiekundige is speciaal opgeleid om moeders die borstvoeding (willen) geven te begeleiden. Zoek je hulp bij borstvoeding, dan ben je bij ons op de goede plek!

Wat houdt een All-in-consult in?

We nemen tijd om naar je te luisteren. We stellen je een paar vragen over je zwangerschap, de bevalling, de kraamperiode en over de borstvoeding. We bewonderen je baby en observeren hoe je borstvoeding geeft.

Op basis daarvan krijg je een deskundig  en persoonlijk advies. En het is ook fijn om bevestiging te krijgen als het wél goed gaat. Onthoud: Jij hebt de regie! We zijn graag realistisch; borstvoeding moet haalbaar zijn. Beide partijen moeten ervan genieten.

We helpen je om er het maximale uit te halen. Ook als je besluit te stoppen met borstvoeding, helpen we je.

Dit mag je van ons verwachten

Naast een uitgebreid bezoek thuis maken we een verslag met daarin de afspraken en jouw persoonlijke plan. Het verslag ontvang je meestal binnen 24 uur per e-mail. In de week na het consult kun je nog twee keer contact opnemen. We zijn een opleidingspraktijk, dat betekent dat er een stagiaire mee kan komen.

Kosten

Een All-in-consult kost € 139,-. Wil je dit consult digitaal als videoconsult? Dan kost het € 129,-. 

We bieden ook een basisconsult aan: een goedkoper, compact consult zonder nazorg en een beknopt verslag. Perfect voor de smalle beurs of bij een zorgverzekering die niet of weinig vergoedt.


Basisconsult

Adequate hulp voor een scherpe prijs

 

Bij een basisconsult krijg je precies wat je nodig hebt: professionele zorg rondom de borstvoeding zonder toeters en bellen. De lactatiekundige komt bij je langs om met je mee te kijken bij een voeding, je tips en trucs te geven, en de ondersteuning/bevestiging te geven die je nodig hebt.

Dit mag je van ons verwachten

Een basisconsult is een compact consult, waarbij je hulp krijgt met de kwaliteit die je van Borstvoeding & meer kunt verwachten. Professioneel, betrokken, en jij hebt de regie. We laten direct een beknopt verslag achter met praktische tips waar jij mee verder kunt. We zijn een opleidingspraktijk, dat betekent dat er een stagiaire mee kan komen.

Als je graag een uitgebreid verslag wilt waarin je alles nog eens rustig kunt nalezen, of als je na het consult nog vragen wilt kunnen stellen, raden we je een all-in-consult aan.

Basisconsult op de praktijk

Woon je buiten ons werkgebied en/of wil je een nog voordeliger optie? Boek dan een basisconsult op de praktijk! Dan kom je met je baby naar Utrecht en hebben we een basisconsult op Maria Theresiadreef 1. Het basisconsult op de praktijk (dat is in mijn woonhuis, aan de keukentafel, en je kunt voeden op de bank) kost € 89,- en duurt 3 kwartier. De praktijk ligt op een steenworp afstand van station Overvecht, of je komt met de auto, parkeren is gratis.

Kosten

Een basisconsult kost € 99,-.  Wil je dit consult op de praktijk of digitaal als videoconsult? Dan kost het € 89,-.

U-pas

Een U-pas geeft je 20% korting op een basisconsult. Dit gaat niet van je tegoed af. Je laat voor de afspraak weten of je hier gebruik van wilt maken en tijdens de afspraak laat je de U-pas zien!

Vergoeding

Heb jij geen recht op vergoeding vanuit je verzekering? Misschien is een basisconsult door de borstvoedingscoach (zie onderaan de pagina) dan iets voor jou! Check hier wat jouw verzekering vergoedt.


Kolfconsult

Test welke kolf voor jou werkt

 

Wil je verschillende kolven uitproberen vóór je er eentje koopt? Boek dan nu een kolfconsult bij Petra.

Dit mag je van ons verwachten

De afspraak is in Bussum bij Petra thuis, ze heeft 13 verschillende kolven,  waaronder diverse hands-free kolven. Daardoor kun jij ontdekken welke kolf het beste bij jou en je wensen past. Daarnaast krijg je tips om het kolven zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen. Ook vragen over het bewaren van afgekolfde melk en het combineren van werk en kolven kun je bespreken tijdens dit consult.

Vanwege grote belangstelling voor dit nieuwe type consult is een kolfconsult voorlopig niet online in te plannen, stuur een bel-me-terug formulier, dan neemt Mirjam of Petra via WhatsApp contact met je op om dit kolfconsult in te plannen!

LET OP: Kolfconsulten vinden plaats bij Petra thuis, in Bussum. Door reistijd te besparen kunnen we meer moeders helpen die graag zo'n consult willen plannen. 

Welke kolven kun je bekijken/testen?

Youha the ins gen 1, Youha the ins gen 2, Elvie pump, Elvie stride, Medela Handsfree freestyle, Solo handsfree, Mome dubbele kolf 
Mome handsfree kolf, Horigen Elody, Horigen grace, Nutrea en 4 mommy en binnenkort de Baboa kolf.

Zorg zelf voor een bakje of flesje voor de afgekolfde melk, dan kun je dat bewaren!

Kosten

Een kolfconsult kost € 99,- per uur, per extra kwartier betaal je €25,-

Als je tijdens het consult een kolf koopt, krijg je € 30,- korting op de aanschaf van de kolf!

Vergoeding

Een kolfconsult wordt door veel verzekeringen vergoed in een aanvullend pakket.


Draagconsult

Je kindje vertrouwd dichtbij en jij je handen vrij

 

In Nederland is het gebruik van draagdoeken de laatste jaren enorm toegenomen. Boek daarom onze draagconsulent Leny. 

Dit mag je van ons verwachten

Leny komt bij jou thuis langs voor een consult. Ze heeft een groot assortiment aan doeken en dragers bij zich, en natuurlijk ook poppen om mee te oefenen.

Welke opties zijn er?

  • Knoopconsult: je leert een knoop aan voor je tricot of geweven doek (tijdsduur: 1 uur tot 5 kwartier)
  • Pasconsult: uit het grote assortiment van Leny kun je alles bekijken en passen, om te ontdekken welke drager je fijn vindt (tijdsduur: 1 tot 1,5 uur)
  • Duo-consult: je leert samen met je partner/moeder/vriendin een knoop aan, of je doet samen een pasconsult (tijdsduur: 1,5 tot 2 uur)

Kosten

Een draagconsult kost € 75,- voor het eerste uur en daarna € 15,- per kwartier. 

Vergoeding

Let op: dit consult wordt niet vergoed door de zorgverzekering! Bel ons of stuur een bel-me-terug formulier in als je dit consult wilt boeken.


Zwangerschapsconsult

Een persoonlijke cursus borstvoeding

 

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Met vragen over borstvoeding kun je - al tijdens je zwangerschap - terecht bij een lactatiekundige. De meeste vragen komen aan bod bij onze Masterclass. Heb je persoonlijke vragen of negatieve ervaringen met borstvoeding? Kies dan voor een persoonlijk consult. Wij komen langs op een plek - en een tijd - die jou het beste uitkomt. We zijn een opleidingspraktijk, dat betekent dat er een stagiaire mee kan komen.

Je kunt o.a. bij ons terecht als:

  • Je een borstoperatie hebt gehad
  • Je een borstverkleining of -vergroting hebt gehad
  • Je een ziekte of handicap hebt
  • Je een kindje met een handicap verwacht
  • Je een tweeling verwacht

We gaan in op de aandachtspunten waar jij behoefte aan hebt. We maken een haalbaar plan voor de borstvoeding, in goed overleg met jou en je partner.

Kosten

Plan dit consult in als  All-in-consult; dan krijg je een consult in je zwangerschap met uitgebreid verslag per mail en twee contactmomenten in je kraamweek. Dit consult kost € 139,-. Wil je dit consult digitaal als videoconsult? Dan kost het € 129,-.


Basisconsult door borstvoedingscoach

Voor de gezonde moeder en baby

 

Lijkt alles goed te gaan met de borstvoeding, maar ben je onzeker of heb je vragen? Boek dan onze borstvoedingscoach Sariah

Dit mag je van ons verwachten

We komen bij je thuis en denken en kijken met je mee. We bewonderen je baby en observeren hoe je borstvoeding geeft. We kijken of je baby goed aanhapt, welke voedingshoudingen je gebruikt en of je genoeg melk hebt. Op basis daarvan krijg je een deskundig  en persoonlijk advies. En het is ook fijn om bevestiging te krijgen als het wél goed gaat!

We beantwoorden je vragen over ritme, slapen, kolven, noem maar op. Als blijkt dat er toch meer aan de hand is, dan schakelt Sariah één van onze lactatiekundigen in. Je krijgt dus altijd de zorg die je nodig hebt. 

Kosten

Een basisconsult door de borstvoedingscoach kost € 79,-. 

Vergoeding

Let op: dit consult wordt niet vergoed door de zorgverzekering! Bel ons of stuur een bel-me-terug formulier in als je dit consult wilt boeken! Dan checken we samen even of dit consult het meest passend is in jouw situtatie.