Even voorstellen: Marianne

Mijn naam is Marianne de Jong, ik ben getrouwd met Leendert en moeder van drie mooie jongens. Ik ben lactatiekundige met een achtergrond als Maatschappelijk Werker, met een specialisatie op het gebied van gezinnen. 

Mijn professionele ontwikkeling in het ‘borstvoedingsvak’ begon bijna 4 jaar geleden met de opleiding tot borstvoedingscoach, bij Baby & Borst in Almere. Binnen en buiten Borstvoeding & meer deed ik steeds meer kennis en ervaring op in het begeleiden van allerlei borstvoedingssituaties, door mee te lopen met lactatiekundigen, hen met mij mee te laten kijken, intervisie en bijscholing ben en blijf ik steeds bezig in het me verder bekwamen. 

In 2018 rondde ik de opleiding tot lactatiekundige af en deed ik examen. Sindsdien ben ik Lactatiekundige NLG (Nederlands Gecertificeerd). Goed om te weten: dit is dezelfde opleiding als lactatiekundige IBCLC. Voor mijn verdere inhoudelijke ontwikkeling ben ik lid van de Vereniging voor Specialisten Borstvoeding en Babybegeleiding (VSBB).

Vanuit mijn ervaring als moeder én als borstvoedingsspecialist weet ik dat het een mooie periode kan zijn. Maar ik ken ook de kwetsbaarheid van die tijd. Je wilt het beste voor je kindje, je voelt je daar verantwoordelijk voor. De vermoeidheid en onzekerheid kunnen bij tijd en wijle groot zijn. En juist omdat ik het belang van een fijne start voor een gezin met een jong kindje ken, vind ik het bijzonder dat ik daar op deze manier aan bij kan dragen. 

Naast Lactatiekundige en borstvoedingscoach ben ik ook draagconsulent en docent Babymassage.