EmailTwitterFacebookLinkedIn

Scholing: Mastitis - het nieuwe protocol

Na uitgebreid wetenschappelijk onderzoek zijn er nieuwe inzichten over hoe je mastitis moet voorkomen en behandelen. Deze nieuwe inzichten zijn radicaal anders dan je gewend bent!  (Voorlopig blijft de oude aanpak ook gangbaar.)

Sinds juni 2022 is er een nieuw internationaal protocol voor het voorkomen en behandelen van mastitis (borstontsteking). Voorlopig zul je in de praktijk nog de "reguliere" aanpak zien, maar steeds vaker ook de nieuwe aanpak. Om je alvast te informeren over de nieuwe inzichten organiseren we deze scholing.

LET OP: de landelijke richtlijn is nog niet aangepast, maar dit nieuwe beleid wordt al wel regelmatig toegepast in de praktijk, daarnaast blijft het oude beleid voorlopig gangbaar.

Terugkijken

Het webinar is achter de rug. Heb jij het gemist en wil je alsnog de scholing volgen en de accreditatiepunten krijgen? Klik dan op deze knop en kijk het webinar terug. Na afloop stuur je ons een mail vanaf het opgegeven e-mailadres met je BIG- of KCKZ-nummer en wij regelen de accreditatie. Het webinar kost € 30,-.

Waarom deze scholing?

Deze scholing is speciaal ontwikkeld voor verloskundigen en kraamverzorgden. We staan stil bij wat mastitis is, hoe je het kunt behandelen en wat de verschillen zijn tussen de huidige en de nieuwe aanpak. Ga je koelen of verwarmen? Wel of niet masseren? Direct antibiotica of juist andere medicatie? Na deze scholing weet je alle ins & outs!

Over de sprekers

Sprekers zijn Mirjam Zwaal en Monique Commu. Een unieke samenwerking tussen eerste- en tweedelijns lactatiekundigen!

Accreditatie

 KNOV heeft deze scholing geaccrediteerd. Stuur ons na het kijken een mail met je BIG nummer en het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld; dan regelen wij de accreditatie.

Kosten

Het webinar kost € 30,- (incl. btw) Er wordt geen factuur gemaakt.

Mogelijke data - klik om je aan te melden!